Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bojkotimi i muslimanit për shkak të ndonjë keqkuptimi mes tyre

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur i lejohet muslimanit sipas fesë që të bojkotojë vëllain e tij musliman (kur lind ndonjë keqkuptim mes tyre)?

Përgjigje: Nuk lejohet që ta bojkotojë më gjatë se 3 ditë, nëse duhet ta bëjë këtë pa tjetër, atëherë 3 ditë.


Profeti ﷺ ka thënë:

“Nuk i lejohet muslimanit që të bojkotojë vëllain e tij mbi tre ditë.” Buhkari 6077 dhe Muslimi 2769.

3 llojet e bojkotimit: https://www.perlatmuslimane.com/llojet-e-bojkotimit/

Shpërndaje: