Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bojkotimi i personit që i përket një grupi të devijuar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=122205 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme që të bojkotohet një person që i përket ndonjë grupi?”

Përgjigje: ”Nëse grupi që ai i takonështë në kundërshtim me Ehl-us-Sunnetin, është e detyrueshme që të bojkotohet. Ti nuk duhet t’i bashkangjitesh atij.

Në vend të kësaj, ai duhet t’i kthehet të vërtetës, atyre që pasojnë të vërtetën dhe atyre që pasojnë metodologjinë e Ehlis-Sunnetit dhe Xhematit. Thotë Allahu:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَكُونُواْ مَعَ الصَّادِقِينَ

”O ju që besuat! Keni frikë Allahun dhe jini me ata që janë të drejtë.” 9:119

Dhe thotë Allahu:

وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالأَنصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُم بِإِحْسَانٍ رَّضِيَ اللّهُ عَنْهُمْ وَرَضُواْ عَنْهُ

”Allahu është i kënaqur me ata të hershmit e parë prej muhaxhirëve dhe ensarëve dhe prej atyre që pasuan ata me punë të mira.” 9:100

Ai duhet të pasojë metodologjinë e vërtetë, metodologjinë e Selefëve, dhe të mos jetë një fanatik prej disidentëve.”

Shpërndaje: