Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Braktise gjuhën angleze dhe studijo sheriatin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (58 B)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Jam një vajzë që kam diplomuar (në universitet) në gjuhën angleze. A më këshillon mua që të vazhdojë studimet e larta në gjuhën angleze?

Përgjigje: Unë mendoj se është më mirë për të që të thellohet në studimet sheriatike. Nëse ajo thellohet në gjuhën angleze kam frikë se ajo fillon të lexojë libra anglisht të kufarëve dhe devijon. Nëse ajo mund të ndryshojë drejtimin për në studimet sheriatike (si në universitetin Imam Muhammed bin Su’ud ose në një tjetër universitet që fokusohet në sheriat) kjo është më mirë.

Shpërndaje: