Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Braktise universitetin dhe bë hixhret

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (3)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14423

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë sapo kam hyrë në fe dhe jetojë në Gjermani. Unë jam duke studiuar në një universitet ku ka përzierje mes gjinive. A duhet të braktis studimet universitare dhe të emigrojë në një vend Islamik?

Përgjigje: Pa dyshim. Hixhreti është i detyrueshëm për çdo mysliman që mundet. Hixhreti është obligim. Sa i përket studimeve, ti duhet të kërkosh një universitet ku nuk ka përzierje mes gjinive. Shmangu nga përzierja mes gjinive.

Shpërndaje: