Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Brekët e lagura

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: 10/273

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë një ditë të Ramazanit unë u ula pranë gruas time dhe ne kishim agjëruar rreth gjysmë ore dhe bënim shaka. Pastaj kur unë u largova prej saj unë pashë një pikë të lagur në brekët e mia që kishte dalë nga organi im gjenital. Kjo më ka ndodhur edhe një herë tjetër. A do të thotë kjo se unë duhet të bëjë shpagim për këtë?

Përgjigje: Nëse është ashtu siç e ceke ti, nuk duhet ta kompensosh agjërimin dhe nuk duhet të bësh shpagimin për këtë sepse baza është që agjërimi mbetet i vlefshëm përderisa nuk sheh se të ka dalë sperma nga organi. Në këtë rast, ti duhet të bësh gusël dhe ta kompensosh këtë ditë pa pasur nevojë të bësh shpagim për këtë.

Shpërndaje: