Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burgu në këtë jetë është çelsi i lirisë së përjetshme

Imam Shems-ud-Din bin Kajim-il-Xheuzijeh (v. 751)

Burimi: el-Faua’id, fq. 88

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ai që përpjekjet për Allahun dhe jetën tjetër nuk mund të ketë as një rrugë të drejtë apo një përpjekje të drejtë pa dy burgje:

1 – Ai duhet të burgosë zemrën e tij gjatë përpjekjës dhe pas asaj që përpjeket.

2 – Ai duhet të burgosë zemrën e tij në mënyrë që ajo të mos përpjekët për diçka tjetër.

Ai duhet të burgosë gjuhën e tij në mënyrë që ajo të mos thotë diçka të padobishme. Ai duhet ta burgosë atë në mënyrë që ajo ta përmend Allahun dhe të thotë çdo gjë që e shton besimin dhe diturinë për Të.

Ai duhet të burgosë pjesët e trupit në mënyrë që ato të mos mëkatojnë dhe t’i dorëzohen ëndjeve. Ai duhet ti burgosë ato në mënyrë që ato të kryejnë detyrat dhe rekomandimet.

Ai nuk do ta braktis burgun derisa të takohet me Zotin e tij. E, atëherë atij do ti ipet liria më e gjerë dhe më e këndshme.

Ai që nuk duron me këto dy burgje dhe ikën tek liria e ëndjeve do të dënohet me burg të tmerrshëm kur vdes. Të gjithë njerëzit që vdesin ose dalin nga burgu ose hynë burg – dhe me Allahun qëndron suksesi!

Shpërndaje: