Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri dëshiron të marrë vajzën e tij nga gruaja e divorcuar

Imam Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh (v. 1389) 

Burimi: Fetua ue resail semahat esh-Shejkh Muhammed bin Ibrahim Alush-Shejkh (219/11).

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Është një grua e divorcuar dhe ka dy vajza. Njëra është shtatë vjeç dhe tjerta është tetë muaj. Babai i saj dëshiron ta marrë atë (vajzën e vogël) dhe ta lerë nën kujdesin e gruas së tij të dytë. Çfarë duhet të bëjë ajo?”

Përgjigje: “Kujdesja e vajzës së vogël i takon nënës përderisa nëna nuk martohet ose derisa vajza të arrin moshën shtatë vjeçare. Pastaj kujdesja kalon tek babai, me kusht që ajo të mos dëmtohet nëse ajo qëndron tek gruaj e dytë e babait të saj. Ndërsa kujdesja e vajzës më të vjetër kalon tek babai i saj përderisa nuk dëmtohet nëse ajo qendron tek gruaja e babait të saj.”

Shpërndaje: