Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri dëshiron t’i dërgojë vajzat e tij në shkollë por babai i tij e refuzon këtë

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr 6362.

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një njeri ka vajza të cilat dëshiron t’i dërgojë në shkollë, por babai i tij e refuzon këtë dhe parandalon një gjë të tillë. A do jetë ai mëkatar nëse i dërgon ato në shkollë dhe a konsiderohet kjo mosbindje ndaj prindërit?”

Përgjigje: “Nëse burri i dërgon vajzat e tij në shkollë në mënyrë që ato të mësojnë dituri të dobishme, ai as nuk bën mëkat e as nuk është i pabindur ndaj prindërit të tij.”

Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi profetin tonë Muhammed, familjen dhe shokët e tij!

Shpërndaje: