Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri e ka obligim që ta furnizojë gruan e tij

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua En-Nisa 229

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua është e martuar dhe ka nevojë për para, a është obligim për burrin që ta furnizojë atë me para apo ajo të shfrytëzojë paratë nga mehri që iu është dhënë?
 
Përgjigje: Nëse një grua e martuar ka nevojë për para, atëherë është obligim për burrin e saj që ta furnizojë atë nga të holla tjera e jo nga parat që ju kanë dhënë për mehër. Nga ana tjetër, ajo mund të kërkojë që ti jepet mehri i cila ju është vonuar dhe t’ia jap atë. Por në qoftë se ai refuzon t’ia japë mehrin, nuk mund ta detyrosh atë që ta bëjë këtë, derisa ata të ndahen. E ndarja realizohet duke vdekur njëri prej tyre, ose të divorcohen.

Shpërndaje: