Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri i saj insiston që ajo ti’a përshkruajë gratë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua thotë se burri i saj insiston që ti’a përshkruajë gratë e tjera atij. A konsiderohet ajo të jetë e pa bindur në qoftë se ajo nuk pranon të bëjë këtë?

Përgjigje: Nëse ai dëshiron ta kërkojë atë për grua dhe kërkon nga gruaja e tij që ta përshkruajë atë, s’ka të keqe në këtë. Por në qoftë se ai vetëm dëshiron të ketë njohuri për gratë dhe për bukurinë e tyre, nuk është e lejuar. Nëse ajo i bindet atij, ajo bashkëpunon me të në mëkat dhe  armiqësi.

Shpërndaje: