Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri kishte seks me gruan e tij pa e ditur se ajo i kishte të përmuajshmet e saj

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr. 18646

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi një burrë që ka pasur marrëdhënie seksuale me gruan e tij pa e ditur se ajo i kishte të përmuajshmet e saj?

Përgjigje: Ai nuk ka bërë mëkat, por ajo duhet të bëjë kefara që është të dhurosh sadaka (bamirësi vullnetare) një ose gjysmë dinari (monedhë e vjetër arabe) prej ari.

Shpërndaje: