Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri nuk dëshironë që gruaja ta trashëgojë atë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (24)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që babai t’ua ndajë trashëgiminë e tij fëmijëve të tij ndërsa ai është gjallë në mënyrë që gruaja e tij të mos e trashëgojë atë?

Përgjigje: Nuk lejohet që të privohet trashëgimtari nga trashëgimia e tij. Kjo nuk lejohet nëse ky është qëllimi. Megjithatë, është e lejuar që ai t’ua ndajë trashëgiminë e tij trashëgimtarëve sipas Sheriatit. Atij nuk i lejohët që ta privojë gruan nga trashëgimia.

Shpërndaje: