Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri pretendon se fëmija nuk është i tij

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

urimi: Lika’ati ma’a esh-Shajkhajn, pyetjet janë shtruar nga Abdullah et-Tejjar (1/134)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një person është martuar me një grua dhe kishte marrëdhënie me të, pastaj ajo lindi një fëmijë dhe ai pretendon se fëmija nuk është i tij. Çfarë është gjykimi për këtë?”
 
Përgjigje: “Megjithë fëmija llogaritet të jetë i tij përveçse nëse ai bën mula’anah (ashtu siq ceket në suren en-Nur 24:6-9) me gruan e tij.
 
”Nëse një burrë e akuzon gruan e tij pa pasur dëshmitarë të tjerë përveç vetes, ai duhet të betohet në Allahun katër herë, se thotë të vërtetën, dhe në herën e pestë të kërkojë mallkimin e Allahut ndaj vetes, nëse ka gënjyer. Ndërsa gruaja do të kursehet nga dënimi, nëse betohet për Allahun katër herë, se i shoqi është gënjeshtar dhe, herën e pestë, të kërkojë zemërimin e Allahut ndaj vetes, nëse i shoqi ka thënë të vërtetën.” (en-Nur 24:6-9)”

Shpërndaje: