Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri udhëton dhe lë gruan tek shtëpia e babait të tij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: el-Muntaka (3/180)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë udhëtojë ndonjëherë dhe nuk jam në shtëpi gati një javë rresht. Dhe zakonisht e lë gruan time në shtëpinë e babait im. Në shtëpinë e babait tim, jetojnë edhe dy vëllezërit dhe motrat e mia.”

Kur babai im të dale nga shtëpia, a është e obligueshme që të ketë ndonjë mahrem brenda shtëpisë, për të qëndruar gruaja ime aty?

Përgjigje: “Është e lejuar për ty që ta lësh gruan tënde në shtëpinë e babait tënd, edhe në qoftë se vëllezërit e tu janë në shtëpi. Kjo nuk konsiderohet sikurse të veçuarit në një dhomë me të huaj; veprim i cili është i ndalur dhe obligohet prezenca e mahremit përderisa ka meshkuj të tjerë.”

Shpërndaje: