Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë duhet bërë ai që ka masturbuar gjatë ditës në Ramazan?

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Pyetësi nga Kanadaj thotë: gjatë ditës, në Ramazan ka masturbuar. Pastaj është pastruar dhe ka vazhduar agjërimin. Çfarë është i obliguar të bëjë?

Përgjigje: Ai e ka të obligueshme ta agjërojë më pas atë ditë. Sepse masturbimi është i ndaluar.

Thotë Allahu (në hadith kudsij):

“Robi im e lë ushqimin e pijen dhe epshin për shkak Timin.”

Është e obliguar që ai ta agjërojë më pas atë ditë dhe të mos e përsëris atë veprim të shëmtuar.

Shpërndaje: