“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çka duhet thënë kur të shohim hënën e re të Sheualit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Fikhu-ul-Ibadat, fq. 285

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çka duhet të thotë muslimani kur ai e sheh hënën e re të Sheualit, muajit para namazit të Fitër Bajramit.

Përgjigje: Në këtë rast muslimani duhet të thotë: ”Allahu Ekber”, ”la ilahe ilAllah” dhe ”el-hamdu lil-Lah” shumë.

Allahu -tabarak ue te ala- ka thënë:

” …të madhëroni Allahun (në fund të agjërimit), për shkak se ju ka udhëzuar në rrugë të drejtë dhe ta falënderoni Atë.” (2:185).

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram