“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë duhet të dish kur ke të bësh me veprimin e ndonjë urdhri nga ana e Allahut?

Imam Muhammed bin Abdil-Vehab (v. 1206)

Burimi: 50 pyetje dhe përgjigje në çështjet e Besimit, faqe 19

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Me çfarë obligohet robi, kur Allahu e urdhëron me ndonjë urdhër?”

Përgjigje: “Ajo që është e detyrueshme për ty ka shtatë nivele:

1. Dituria mbi atë vepër.

2. Dashuria ndaj saj.

3. Vendosmëria për kryerjen e asaj vepre.

4. Të vepruarit.

5. Të kryerit e asaj vepre me sinqeritet dhe korrektësi.

6. Të shmangurit nga veprat që ta zhvlerësojnë atë vepër.

7. Qëndrueshmëria në të vepruarit e asaj vepre.”

Shpërndaje: