“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë duhet të veprojë personi i cili s’mund të dallojë mendimin e saktë nga i pasakti?

Imam Ahmed bin Hanbel 

Burimi: ed-Durar 4/52

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Hamad bin Nasir: Abdullahu i biri i Imam Ahmedit e pyeti babanë e tij, nëse personi që ka libra të hadithit dhe mendimet e Sahabeve, por pa qenë në gjendje të bëjnë dallimin në mes hadithit të dobët dhe atij autentik, a mund të zgjedhë atë që ai dëshiron dhe të përgjigjet sipas asaj që ai dëshiron?
Imam Ahmedi u përgjigj: “Jo. Ai duhet t’i pyes dijetarët.”

Shpërndaje: