“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë duhet vepruar nëse imami nuk e mbanë hutben e xhumasë?

Imam Ebu Davud Sulejman bin el-Esh’ath es-Sixhistani (v. 275)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed, fq. 82-86

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

402 – E kam dëgjuar Ahmedin duke u pyetur në lidhje me imam injorant që nuk predikon para namazit të xhumasë.

Ahmed bin Hanbelin tha:

“Ai duhet të falë namazin e drekës katër rekate.”

Shpërndaje: