“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë duhet vepruar nëse imamit i prishet abdesi gjatë namazit me xhemat?

Imam Ibn Abdul-Berr 

Burimi: El-Kafi, fq. 48

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Nëse imamit i prishet abdesi gjatë namazit është e rekomandueshme që ai të caktojë një zëvendës. Nëse ai nuk e bën këtë, xhemati duhet ta caktojë dikë të del para. Nëse ata nuk e bëjnë këtë, secili falet vetmas. Namazi i tyre është i vlefshëm përderisa nuk është namazi i xhumasë.

Shpërndaje: