“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë duhet vepruar personi të cilin e merr gjumi gjatë hutbes?

Imam Ebu Daud Sulejman bin el-Esh’ath es-Sixhistani (v. 275)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed, fq. 82-86

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

409 – E kam dëgjuar Ahmedin duke u pyetur në lidhje me një burrë të cilin e merr gjumi gjatë kohës kur imami predikon.

Imam Ahmed bin Hanbeli tha:

Ai duhet të ndërrojë vendin në mënyrë që ai të gjallërohet.

Shpërndaje: