Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Duartrokitjet dhe zaghratah në dasmat Islame?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Kum’ul Ma’anid (561)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: “Cili është gjykimi për duartrokitje dhe zaghratah në dasmat islame?”
 
Përgjigje: “Nuk ka asnjë të keqe nëse gratë duartrokasin insha Allahu.
 
Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) ka thënë:
 

”Tesbih (Subhan-Allah) është për burrat, dhe duartrokitja për gratë.”

Dhe nëse nuk ka frikë nga sprovat unë nuk di që ka ndonjë ndales në zaghratah (leshim i klithmave të gëzueshme nga gratë arabe nepër dasma).”

Shpërndaje: