Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi i përdorimit të spirales në rast urgjence?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi i përdorimit të spirales në rast urgjence?

Përgjigje: Esenca është se të gjitha mjetet mbrojtëse janë të ndaluara në qoftë se është për shkak se juve nuk ju pëlqen shtatzënia apo nuk dëshironi më shumë fëmijë. Pra në këtë rast ajo është e ndaluar. Por në qoftë se është për shkak të sëmundjes dhe mjekët thonë që parandalimi nga sëmundja kërkon një spirale ska dëm në këtë. Rasti i tillë është një rast urgjent.

Shpërndaje: