Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë është gjykimi i të varurit një (minatur) kopje të Kuranit rreth qafës?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: al-Bid’u uel-Muhdathat ue ma la asle lehu – faqe.550

Fataua Manar el-Islam – Volumi 1, fq 45

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë është gjykimi i të varurit një (minatur) kopje të Kuranit rreth qafës?”

Përgjigje: ”Nuk lejohet të varet një kopje e Kuranit rreth qafës, as si një formë bizhuterie e as ndonjë gjë tjetër sikur ajo, për shkak se ajo është një risi (bidat) që askush nga sahabet se ka vepruar. Pos kësaj nuk është e lejuar për një person ta varë atë rreth qafës për t’ia lehtësuar vetes nga sprovat dhe vështirësitë ose për ti parandaluar ato, pasi kjo nuk është bërë nga Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) e as nga ndonjë nga sahabet fisnikë.”

Shpërndaje: