“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë është gjykimi për atë i cili nuk beson se ka mësysh dhe magji?!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë mendoni për atë i cili thotë se unë nuk besoj se ka magji dhe mësysh?

Përgjigje: Personi i tillë është përgënjeshtrues i argumenteve të qarta të Kuranit dhe Sunnetit, të cilat argumentojnë se kemi ndikim nga mësyshi dhe kemi magji. Ai i cili thotë se nuk ka mësysh të keq dhe as magji, ky i përgënjeshtron argumentet, përveç nëse ai është injorant, atëherë e ka obligim që të mësojë. E nëse ai i di argumentet për të cilat po flasim, atëherë ai është në rrezik të madh! Ai me këtë, i kundërshton argumentet e sakta dhe mesazhin e tyre!

Shpërndaje: