Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë është gjykimi për të bartur hixhabin para mësuesit të verbër?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua en-Nisa fq. 170

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për të bartur hixhabin para mësuesit të verbër?”

Përgjigje: “Nuk është e detyrueshme që të barte hixhabin para mësuesit të verbër, sepse Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) i tha Fatima bint Kajsit:
 
”Kalo kohën e ides (periudh zie) tënde në shtëpin e Ibn Umm Mektumit sepse ai është një njeri i verbër, dhe ti mund të zhvesheh në shtëpin e tij.”

Shpërndaje: