Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi për të festuar ditëlindjet e fëmijëve?

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime  dhe Fetva”, nr 6/20834

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për të festuar ditëlindjet e fëmijëve? A është e vërtetë se agjërimi në këtë ditë është më i mirë sesa të bëhet festë?”

Përgjigje: “Të festosh ose të agjërosh për shkak të ditëlindjes, është bidat i cili nuk ka asnjë bazë në fe. Myslimanët duhet t’i afrohen Allahut duke kryer adhurimet që janë të detyrueshme dhe të rekomanduara. Ata gjithmonë duhet të jenë mirënjohës ndaj Allahut për këto ditë dhe vite që kalojnë, dhe se Allahu u ka dhënë shëndet, siguri në jetën e tyre, kanë për të ngrënë dhe i ka furnizuar me fëmijë.

Allahu na dhëntë sukses! Salavatet dhe selamet qofshin mbi profetin tonë Muhammed, familjen e tij dhe shokët e tij!”

Shpërndaje: