“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë është gjykimi për të përcjellë lojëra të futbollit në televizion?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: https://youtu.be/_Ds2pVmANMU

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë është gjykimi për të përcjellë lojëra të futbollit në televizor?”

Përgjigje: ”Do të thotë se ti ke kohë të lirë dhe përcjell gjëra të tilla?!

Myslimani e ka kohën e shtrenjtë, andaj nuk e humb atë duke përcjellë lojëra, seriale të ndryshme, apo gjëra të tjera të kota nga të cilat nuk përfiton as në çështje të fesë as në çështje të kësaj jete.

Por, ai e shfrytëzon kohën e tij në atë që i bën dobi dhe përfiton prej saj. Të bësh gjumë, është më mirë sesa të shikosh gjëra të tilla. Kur ti fle, trupi yt pushon, qohesh me lehtësi për t’u falur në pjesën e fundit të natës. Kjo, padyshim se është më mirë sesa të shikosh diçka që nga ajo nuk ke asnjë përfitim. Përkundrazi, ta vonon gjumin dhe bëhesh më përtac për ta falur namazin e sabahut.”

Shpërndaje: