Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë i lejohet gruas të shfaq para mahremëve dhe grave?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Avreti i burrit konsiderohet nga kërthiza deri tek gjunjët, gjë e cila është përmendur në hadith.

Sa për gruan, i gjitha trupi i saj është avret. “E vetmja gjë që ajo mund të tregojë para meshkujve maharem dhe para grave është ajo që zakonisht tregohet si fytyra, duart, këmbët dhe koka. Pjesa tjetër e trupit është avret kur ajo është me gra të tjera apo me burrat Maharem.

Shpërndaje: