Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë ka të bëjë emri i nënës lidhur me trajtimin e sëmundjes?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (50)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid-03-01-1438.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Babai im ka qenë i sëmurë mentalisht për një kohë të gjatë. Disa të afërm na kanë këshilluar që të shkojmë tek një grua për të cilën thuhet të ketë njohuri se si të trajtohen sëmundjet e tilla. Nëse ia jep emrin e nënës suaj asaj, ajo të tregoj se nga çfarë vuan babai yt, dhe çfarë trajtimi i nevojitet atij. A është e lejuar për të shkuar tek ajo?

Përgjigje: Ky është tipik i shortarëve (falltarëve)1. Kjo nuk është e lejuar. Çfarë ka të bëjë nëna dhe dija rreth nënës me çështjen e sëmundjes? Burri është i sëmurë. Pse duhet të pyet për nënën, babain apo gjyshin? Ky është fall..


1 Magjistarë i cili pretendon se e di të ardhmën.

Shpërndaje: