Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë lejohet të shohësh nga një grua me të cilën dëshirosh të martohesh?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat ul-Huda-uen nur (593)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është e lejuar për të parë nga gruaja me të cilën dëshiroj të martohem?”

Përgjigje: “Shikimi mund të bëhet në dy mënyra:

E para: Që takimi juaj, të bëhet në marrëveshje në mes të vajzës dhe kujdestarit të saj e jo vetëm me vajzën. Në këtë rast, ai mund të shoh vetëm atë që ajo e shfaq kur ajo del jashtë, domethënë fytyrën dhe duart.

E dyta: Që burri ta shikojë atë pa dijeninë e saj. Kjo formë mund të quhet ”shikim i vjedhjes ”.

Burri i cili dëshiron të martohet me një grua, mund ta shikojë atë aq sa të mundet, por pa dijeninë e saj. Kjo është e lejuar pa asnjë kufi të caktuar.”

Shpërndaje: