Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë prisni nga Amër Khalid?

Alameh Muhamed bin Abdil-Vehab el-Uasabi (Allahu e mëshiroftë!)

Burimi: http://www.olamayemen.net/Default_ar.aspx?ID=2455

Përgatiti:www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ne dëshriojmë ta dimë kush është Amër Khalid duke pasur parasysh se shumë nga fshatrat e afërta e duan dhe e pasojnë atë sepse ata mendojnë se ai të thërret në Islam.”

Përgjigje: ”Amër Khalid nuk konsiderohet të jetë prej dijetarëve. Ai është një person i zakonshëm. Ai ka studiuar në Britaninë e Madhe. Me sa e di ai ende është duke marrë doktoraturën e tij në Britani të Madhe. Ai është një person i zakonshëm. Ai nuk i përket dijetarëve të cilët kanë dituri të besueshme dhe fetva të besueshme. Ai është vetëm një njeri i zakonshëm, modern. Ai vetë ka nevojë për dije dhe dijetarë që ta mësojnë atë dhe ti japin udhëzime. Ai është i rruar dhe i veshur me pantallona dhe kravatë. Ai përziehet me gra të huaja që janë të veshura në mënyrë të spikatur.

Ai është një i gjorë, një njeri i zakonshëm. Ai nuk meriton diçka të veçantë. Ai është një njeri i zakonshëm. Ka disa vërejtje ndaj tij. Për shkak të injorancës, disa njerëz nuk mund të dallojnë në mes të dijetarit dhe injorantit, dhe mes dijetarit dhe magjistarit. Këtë ju e dini nga disa fshatra. Disa janë magjistarë. Megjithatë, ka njerëz që i pasojnë ata. Ai ka veshur një çallmë të bardhë, një kamis të bardhë dhe iu prinë njerëzve në namaz. Megjithatë, ata e dinë se ai është magjistar i cili shkruan formula. Megjithatë, ata e pasojnë atë. Si munden ata ta pasojnë një magjistar, falltarë dhe astrologë? Kjo është për shkak të injorancës së njerëzve. Ata nuk mund të bëjnë dallimin në mes të dijetarit dhe magjistarit, dhe në mes dijetarit dhe injorantit. Përjashtimi i vetëm janë ata të cilët Allahu i ka mëshiruar.

Ai është siç thashë është një burrë i zakonshëm. Ai ka nevojë për dituri më shume se ju. Ju i kenë lëshuar mjekrat tuaja dhe ju visheni me rroba të mira dhe çallmë dhe kamis. Por jo ai. Ai është siç thashë i rruar. Ai vishet me kravatë dhe pantallona dhe përzihet me gratë. Ai është i devijuar. Ai ka nevojë për dijetarë që ta mësojnë atë dhe ai ka nevojë për përulësi.

Lidhur se ai është duke studiuar në Britaninë e Madhe, duhet ditur se studimet ne vendet e kufarëve janë studime të pasigurta dhe veçanërisht ato islame. Nëse mësuesi i tij i parë është një i krishterë, një tjetër është një jehudi, i treti është një orientalist dhe sekularist dhe i katërti është një mason – pastaj si pret që studenti të jetë në qoftë se doktorët janë të këtij lloji? Ne e lusim Allahun që të na lejon që të mbetemi të qëndruar përgjatë Kuranit dhe Sunnetit. Për të mençurin mjafton një gjest.”

 

Shpërndaje: