“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë të bëj me kamatën e parave të depozituara në bankë?

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)

Burimi: Fataua ue Rasail Shejkh Abdurr-Rrazak el-Afifi Vol 2, fq. 20

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është vendimi lidhur me fitimin nga bankat, fitimi i të cilave bazohet në kamat?”

Përgjigje: ”Nëse një njeri depoziton paratë në një bankë e cila punon me kamatë, atëherë duhet të merren depozitat e tij në formë të përgjithshme, ndërsa të dhurojë fitimin (kamatën) për bamirësi.”

Shpërndaje: