Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është më e mirë nata e Israsë apo ajo e Kadrit?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fetaua an-Nisa, fq. 62-63
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është më e mirë nata e Israsë (natën kur profeti ﷺ u ngrit në qiell) apo nata e Kadrit?

Përgjigje: Nata e Israsë është më e mirë kur bëhet fjalë për vetë profetin ﷺ, ndërsa nata e Kadrit është më e mirë për umetin Islam. Ajo që iu dha profetit ﷺ gjatë natës kur ai u ngjit në qiell, konsiderohet më e mirë për të si person më shumë se nata e Kadrit. Megjithatë, për muslimanët, nata e Kadrit është më e mirë se nata e Israsë.

Shpërndaje: