“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Cilat janë kushtet që gruaja të udhëheq gratë e tjera në namaz?

Shejkh Abdullah bin Humejd 

Burimi: Nur ’ala ad-Darb, Fataua al-Marra el-Muslimah (1/275)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cilat janë kushtet që gruaja të udhëheq gratë e tjera në namaz?”

Përgjigje: ”Nëse ajo di të lexojë më së miri nga to Kuran, nuk ka fare problem që ajo t’u prijë atyre në namaz ashtu si burrat, Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) urdhëroi Ummu Varaka-n që t´iu printe në namaz grave të cilat jetonin në shtëpin e saj.”

Shpërndaje: