“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Cilat namaze duhet të falë nëse pastrohem mes namazit të drekës dhe ikindisë?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetvaja nr: 18637
Kryetar: Abdul Aziz Ibn Abdullah Ibn Baz
Zv.Kryetar: Abdul Aziz Ali Shejkh
Anëtar: Abdullah Ibn Gudejjan
Anëtar: Salih El-Feuzan
Anëtar: Bekr Ebu Zejd
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetja e shtatë: Është e ditur se nëse gruaja me menstruacione pastrohet para perëndimit të diellit, ajo obligohet që të falë namazin e drekës dhe të ikindisë, por cili është gjykimi nëse ajo pastrohet në mes të drekës dhe ikindisë, a obligohet ajo që të falë akshamin apo jo?

Përgjigje: Nëse gruaja pastrohet nga menstruacionet midis drekës dhe ikindisë, ajo obligohet që të fali drekën dhe namazet që vijnë pas saj (drekës) sepse ajo llogaritet e pastër.

Suksesi vjen nga Allahu. Lavdërimi dhe bekimi qoftë mbi të dërguarin tonë Muhammedin, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram