“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Cilët fqinjë trashëgojnë?

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1168’1169)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1608 – E pyeta babanë tim (imam Ahmedin) për një njeri që ua lë trashëgimi fqinjëve 1/3 e pronës së tij – kush janë fqinjët?

Ai u përgjigj: Tridhjetë shtëpitë përreth teje.
Ai tregoi me dorën e tij dhe e transmetoi këtë nga el-Euzai, nga ez-Zuhri, nga profeti ﷺ.

Shpërndaje: