“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi mbi tallkinin?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (17/217)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është vendimi për l’ia lexuar të vdekurit tallkinin pas varrimit?”

Përgjigje: ”Mendimi më i saktë është se kjo nuk duhet të bëhet pasi të jetë varrosur. Por duhet lutur për falje dhe qëndrueshmëri në pyetje, për të vdekurin. Hadithi në lidhje me tallkinin është i dobët1.”

________________________

1Shih “Mexhma-uz-Zaua’id” (2/324), “Zad-ul-Me’ad” (1/522), el-Habir nga et-Talkhi (2/135) dhe “Irua’-ul- Ghalil “(3/203).

Shpërndaje: