Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi nëse agjëruesi ha ose pi nga harresa?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam

 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 15: Cili është gjykimi nëse agjëruesi ha ose pi nga harresa?

Përgjigje: Agjërimi nuk prishet në qoftë agjëruesi ha ose pi nga harresa.

Profeti ka thënë:

“Ai që gjatë agjërimit ha ose pi nga harresa, ai duhet të plotësojë agjërimin e tij. Allahu i ka dhënë për të ngrënë dhe për të pirë.” 1


1 Bukhari (1933) dhe Muslimi (1155). 

Shpërndaje: