Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E prish agjërimin para perëndimit të diellit duke meduar se është koha e iftarit?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 19: Cili është gjykimi për atë që e prish agjërimin para perëndimit të diellit duke menduar se është koha e saktë e iftarit?

Përgjigje: Nëse më pas është bërë e qartë se e keni prishur agjërimin para perëndimit të diellit, atëherë ju duhet ta përsëritni atë ditë. Por nëse ju nuk jeni të bindur për këtë, atëherë agjërimi i juaj është i saktë.

Shpërndaje: