“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

8 Marsi – Dita e nënës – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (21)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/1434-08-14.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të festuar ditën e nënës?

Përgjigje: Kjo nuk është e lejuar. Muslimanët kanë vetëm dy festa; Fitër Bajramin dhe Kurban Bajramin. Të dy këto festa mbahen pasi që të jenë zbatuar dy nga shtyllat e Islamit. Fitër Bajami ndodhë pas agjërimit dhe Kurban bajrami ndodhë pas haxhit. Ne kemi vetëm këto dy festa. Nuk ka festa tjera përveç tyre; asnjë festë për nënat dhe nuk ka festë për baballarët. Madje as datëlindja e të dërguarit salAllahu alejhi ue selem nuk festohet. Kjo nuk është përshkruar. Kjo është një risi. Si mund të festohet datëlindja e një njeriu, një njeriu të devotshëm apo datëlindja e prijësit nëse nuk festohet as datëlindja e të dërguarit ? Kjo nuk është e lejuar. Ai që do le të sillet mirë ndaj nënës së tij, ai duhet të jetë i përkushtuar ndaj saj dhe të mos i kushtoj asaj një festë. Kjo nuk i sjell dobi asaj. Nëse kërkon shpërblim duhet të jeshë i përkushtuar ndaj saj pavarësisht nëse ajo është e gjallë apo e vdekur.

Shpërndaje: