“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi për të përkthyer hutben e xhumasë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (41)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%20-%2019%20-%2002%20-%201437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të përkthyer hutben e xhumasë?

Përgjigje: Ska të keqe kur kjo është e nevojshme. Nëse ka njerëz të cilët nuk e kuptojnë gjuhën arabe dhe ajo iu përkthehet në gjuhën e tyre, ska asnjë të keqe në këtë. Por mos prediko në gjuhën e tyre. Predikon ë gjuhën arabe. Kur të mbaroshë atëherë ia përkthen në gjuhën e tyre.

Shpërndaje: