“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është vendimi për gruan me menstruacione e cila pastrohet para sabahut?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetuaja nr: 10/327-328
 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi për gruan me menstruacione e cila pastrohet para sabahut, a duhet ta agjërojë këtë ditë?

Përgjigje: Ajo duhet ta agjërojë këtë ditë dhe të bëjë gusul edhe nëse kjo do të ndodh pas hyrjes së sabahut.

Nuk ka të keqe që të shtysh guslin deri pas hyrjes së sabahut.

Shpërndaje: