Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çka e pakëson besimin dhe bëhet shkak që kufarët të na sundojnë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses!

Cilat janë gjërat që e pakësojnë besimin dhe janë shkak që kufarët të sundojnë mbi muslimanët?

Përgjigje: Mëkatet, dhe keni mësuar se definicioni i besimit është:

Shqiptim me gojë, besim me zemër dhe të vepruarit me gjymtyrë, shtohet me bindje dhe zvogëlohet me mëkate derisa të bëhet sa kokrra e sinapit, dobësohet për shkak të mëkateve dhe shkeljeve të ligjeve (të sheriatit). Po.

Shpërndaje: