Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çka duhet vepruar me paratë e fituar nga kamata? – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (29)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam para të fituara nga kamata. Si mundem t’i heq qafe ato? A më lejohet të ndërtoj një xhami me to?

Përgjigje: Mos ndërto asnjë xhami me to. Largoji ato duke ua shpërndarë njerëzve në nevojë. Këtë e bën për këtë gjë, pra për t’i hequr qafe ato dhe jo në formë bamirësie.

Shpërndaje: