Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Daja e zëvendëson kujdestarin për të kurorëzuar gruan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Fet’h-il-Mexhid (62)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet kujdestarit të gruas të caktojë dajën e saj si zëvendës (uekil) për ta kurorëzuar atë?

Përgjigje: Kujdestarit i lejohet që të caktojë dikë tjetër si zëvendës qoftë ai daja i saj apo dikush tjetër. Atij i lejohet që të caktojë dikë si zëvendës që të kurorëzojë gruan për të cilën ai është kujdestarë, qoftë ai daja i saj apo dikush tjetër. Nuk ka të keqe në këtë.

Shpërndaje: