Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një Sufi i mesatar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (33), min: 07:45

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20-%2023%20-%201%20-%201436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Imam Ibnul-Kajim (rahimehullah) ka thënë:

“El-Xhunejd tha se Ebu Sulejman ed-Darani ka thënë:

“Ndonjëherë unë mund të më vije ndonjë dyshim i tyre në zemër. Unë nuk e pranoj atë derisa dy dëshmitarë të drejtë nga Kurani dhe Sunneti të dëshmonin për të.”1

El-Xhunejd i përkiste udhëheqësve të Sufive. Do të thotë Sufi mesatarë. Prej Sufive të parë. Ata ishin mesatarë dhe nuk devijonin nga Sunneti. Megjithatë, ata kujdeseshin për adhurimin dhe zell, ndërsa njëkohësisht pasonin Sunnetin. Njëri prej tyre ishte el-Xhunejdi.

1 Ghghat-ul-Lahfan (1/91).

Shpërndaje: