“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Dallimi mes Uasuasah, Burku, Nikab dhe Ligham

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Manasik-ul-Haxh uel-Umrah, fq. 12-14

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Një maskë që prek hundën dhe mund të duket në disa mënyra. Nëse tërhiqet deri tek sytë, quhet ”Uasuasah” dhe ”Burku”. Nëse tërhiqet deri në qepallë, quhet ”Nikab”. Nëse shtrihet në mbi hundë, quhet ”Ligham”. Arsyeja për emrin është se ngjyra e saj fsheh ngjyrën e lëkurës së gruas. Shih: ”Lisan-ul-Arab” (2 / 265-266).

Shpërndaje: