Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dallimi mes xhinëve dhe shejtanëve

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: http://muqbel.net/sounds.php?sound_id=22

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është dallimi në mes të xhinëve dhe shejtanëve?”

Përgjigje: “Xhinët përfshijnë shejtanët dhe xhinët e mirë. Shejtanët janë krijuar për t’i devijuar dhe lajthitur njerëzit.

Ndërsa xhinët e mirë kapen për fenë e tyre. Ata kanë xhamit dhe falin namazin. Ka prej tyre të cilët kapen për fenë e Allahut aq sa ata e dinë. Mirëpo, ata në bazë janë të paditur.”

Shpërndaje: