Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dallimi në mes gjakut të zakonshëm dhe të gjakut menstrual

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fet’h Dhil-Xhelal uel-Ikram (1/406)

www.perlatmuslimane.com

Dijetarët thonë se ka tre dallime në mes gjakut të zakonshëm dhe të gjakut menstrual:

1 – Gjaku menstrual është më i errët, ndryshe nga gjaku i zakonshëm që është i kuq.

2 – Gjakut menstrual është i trashë, ndryshe nga gjaku i zakonshëm i cili është i hollë.

3 – Gjakut menstrual i vije erë e keqe, ndryshe nga gjaku i zakonshëm që nuk e ka një cilësi të tillë.

4 – Mjekët e sotëm thonë se gjaku menstrual nuk ngjizet. Ai mbetet i lëngshëm, ndryshe nga gjaku i zakonshëm i cili ngjizet.

Shpërndaje: